Italia va intra în 2019 cu un buget aprobat și cu unele modificări, potrivit proiectului aprobat în Parlament și asta după ce timp de mai multe săptămâni au fost tensiuni pe piețele financiare, iar Comisia Europeană a respins de două ori bugetul, transmite Bloomberg.

Parlamentul italian a votat bugetul la limită, cu două zile înainte de finalul de an. Totodată, forul a reconfirmat încrederea în guvernul lui Giuseppe Conti.

Pentru prima dată, Comisia Europeană a trimis la revizuire bugetul Italiei de două ori în acest an, pe motiv că nu respectă regulile europene.

În cazul în care Italia nu va reduce cheltuielile publice, aceasta riscă sancțiuni grave, având în vedere datoria de 130% din PIB.

Pentru a obține acordul UE, Executivul de la Roma a redus ținta deficitului bugetar de la 2,4% din PIB, la 2,04%, notează Reuters.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/italia-intra-in-2019-cu-un-buget-aprobat-dupa-presiunile-venite-din-partea-ce-52647.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/italia-intra-in-2019-cu-un-buget-aprobat-dupa-presiunile-venite-din-partea-ce-52647-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv