Polițiștii Brigăzii Rutiere din București au efectuat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune de control a taximetriștilor, fiind verificate peste 60 de autoturisme și aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.360, fiind dispusă și reținea a 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice majore.

Potrivit unei informări a Brigăzii Rutiere, acțiunea a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

“Au fost verificate peste 60 de autoturisme și au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.360 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie. Au fost reținute 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențe tehnice majore. Totodată, au fost identificați 6 conducători de autoturisme care nu dețineau autorizație taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare”, precizează sursa citată.

Conform informării, au fost depistate și cazul unui conducător auto care nu deținea autorizație taxi valabilă, alt caz al unui taximetrist cu autorizație eliberată în județul Ilfov, dar care efectua transportul de persoane în municipiul București, precum și al unuia care intervenea asupra componentelor aparatului de taxat în scopul majorării ilegale a costului de transport.

Polițiștii rutieri recomandă persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu. Totodată, Brigada Rutieră mai afirmă că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/brigada-rutiera-39-de-sanctiuni-aplicate-noaptea-trecuta-in-urma-unei-actiuni-de-control-a-taximetristilor-1-52348.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/brigada-rutiera-39-de-sanctiuni-aplicate-noaptea-trecuta-in-urma-unei-actiuni-de-control-a-taximetristilor-1-52348-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv