Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franța de Mișcarea “Vestelor galbene”, care denunță majorarea prețurilor la carburanți și scăderea nivelului de trai, anunță Ministerul francez de Interne, citat de cotidianul Le Figaro.

Cel puțin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzați de implicare în violențe au fost reținuți, a transmis Ministerul de Interne.

De la începerea protestelor, acum câteva săptămâni, trei persoane au murit în accidente rutiere produse din cauza blocării șoseselor de către manifestanți.

Proteste au avut loc sâmbătă în orașele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille și Marsilia.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a condamnat vehement, duminică, vandalizarea Arcului de Triumf din Paris în cursul protestelor și a vizitat edificiul.

Președintele Macron, huiduit și aplaudat de manifestanți în timpul unei vizite a protestatarilor, la Paris.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/reuniune-de-urgenta-la-palatul-elysee-pe-tema-protestelor-violente-de-la-paris-cel-putin-263-de-raniti-si-412-de-persoane-retinute-52249.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/12/reuniune-de-urgenta-la-palatul-elysee-pe-tema-protestelor-violente-de-la-paris-cel-putin-263-de-raniti-si-412-de-persoane-retinute-52249-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv