MAE a confirmat, miercuri, că un român a murit într-un accident maritim care s-a produs în provincia Sihanouk, Cambodgia, precizând că ambasada României la Hanoi monitorizează cazul și este pregătită să acorde asistență consulară.

“Ambasada României la Hanoi are în atenție cazul cetățeanului român decedat în accidentul maritim produs la data de 27 noiembrie 2018, în provincia Sihanouk, Cambogia. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la acest caz. În urma demersurilor ambasadei, autoritățile locale au confirmat faptul că victima este cetățean român”, au spus reprezentanții MAE, într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

Ministerul a mai precizat că ambasada României la Hanoi este pregătită să acorde asistență consulară pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii.

“Ambasada României la Hanoi monitorizează cu prioritate situația, menține contactul în permanență cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces”, a completat sursa citată.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-roman-a-murit-intr-un-accident-maritim-in-cambodgia-anuntul-ambasadei-romaniei-la-hanoi-52191.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/un-roman-a-murit-intr-un-accident-maritim-in-cambodgia-anuntul-ambasadei-romaniei-la-hanoi-52191-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv