Un copac a căzut pe o mașină, în București, iar localitatea Uzun, din Giurgiu și între localitățile Merișani și Guruieni din județul Teleorman au derapat camioane din cauza zăpezii depuse pe carosabil,acestea fiind primele efecte ale vremii nefavorabile la care au intervenit pompierii, potrivit IGSU.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis, miercuri dimineața, că până la această oră nu au fost înregistrate situații grave deși este avertizare meteorologică de vânt, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

IGSU arată că, miercuri dimineața, în municipiul București, pompierii au acționat după ce un copac a căzut pe un autoturism și pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă Uzun, circulația rutieră s-a desfășurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri.

Echipele administratorului de drum au intervenit și au scos camioanele în afara părții carosabile.

De asemenea, între localitățile Merișani și Guruieni din județul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă și a blocat parțial tronsonul de drum, iar la ora transmiterii acestei știri în zona intervin un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanți ai primăriei Merișani, pentru remedierea situației.

Din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanța, Agigea și bara Sulina.

IGSU mai arată că aproximativ 4.900 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate în această perioadă.

Un număr de 17 județe (Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea și Vrancea), și municipiul București sunt sub atenționare cod galben de vânt și ninsori, până miercuri seara.

Reprezentanții IGSU le transmit celor care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

În situația vântului puternic, IGSU recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care au putea fi doborâți.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/igsu-camioane-care-au-derapat-si-copaci-cazuti-primele-efecte-ale-codului-galben-de-ninsoare-52183.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/igsu-camioane-care-au-derapat-si-copaci-cazuti-primele-efecte-ale-codului-galben-de-ninsoare-52183-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv