Un adevărat palat a fost construit în urmă cu 100 de ani în Craiova, chiar pe locul casei unde s-a născut și a copilărit Nicolae Titulescu. Proprietarii au scos clădirea la vânzare. Clădirea este la doar câțiva pași de kilometrul zero al orașului și a găzduit, în timp, Palatul Copiilor, Casa Studenților și Curtea de Apel din Craiova. De cinci ani, imobilul își caută cumpărător.

 Construcția a fost începută în anul 1900, după proiectele unui arhitect italian. Istoricii spun că Palatul Mihail Băilișteanu a fost ridicat chiar pe locul fostei case unde s-a născut și a copiărit câțiva ani Nicolae Titulescu, o casă modestă, un parter cu gârlici, un fel de casă țărănească. În 1907, lucrările au fost întrerupte și au fost reluate în 1914, iar stilul arhitectural s-a schimbat. Naționalizarea din anii 1950-1952 a schimbat destinația imobilului. Aici a fost Palatul Pionierilor, Casa Studenților și, după 1990, timp de 15 ani, aici a funcționat Curtea de Apel Craiova.

După ce magistrații s-au mutat într-un service dezafectat, monumentul istoric a fost părăsit, iar proprietarii încearcă să-l vândă de apropae 5 ani. Anunțul care apare pe mai multe multe site-uri imobiliare arată cât de valoroasă este clădirea. Suprafața totală a terenului este 1848 mp., iar suprafața construită la sol 794 mp. Imobilul are peste 65 incaperi, anexe, 8 grupuri sanitare și acces la toate utilitatile. Proprietarii oferă două variante de vanzare: -Varianta I: Pret pentru intreg imobilul 2.100.000 euro -Varianta II: vand 50% din casa cu pretul de 350.000 euro plus drepturile de autor gratuit.

Până acum, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere impozanta clădire. Nicolae Titulescu a fost diplomat, profesor și om politic român, ministru al afacerilor străine, președinte al Ligii Națiunilor și membru al Academiei Române. El s-a născut la Craiova.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/palat-scos-la-vanzare-pe-olx-cat-costa-cladirea-52175.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/palat-scos-la-vanzare-pe-olx-cat-costa-cladirea-52175-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv