Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a făcut apel marți Rusiei și Ucrainei să folosească „maximul de reținere” pentru a evita creșterea tensiunilor create în urma incidentului din Marea Azov, relatează site-ul Ynet.

Guterres a transmis că este „profund îngrijorat” de incidentul petrecut în apropierea Peninsulei Crimeea, făcând apel ambelor părți „să exercite maximul de reținere și să ia măsuri neîntârziate pentru rezolvarea incidentului și reducerea tensiunilor”.

Consiliul de Securitate ONU s-a reunit în regim de urgență luni.

Ambarcațiuni ale Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) au deschis focul spre trei nave militare ucrainene, capturându-le și arestând 23 de membri ai echipajelor. Cele trei nave militare ucrainene se aflau în largul fostei provincii ucrainene Crimeea, anexată de Rusia în anul 2014. Ucraina a denunțat o “agresiune” a Rusiei.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/onu-indeamna-rusia-si-ucraina-sa-reduca-tensiunile-52176.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/onu-indeamna-rusia-si-ucraina-sa-reduca-tensiunile-52176-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv