O patiserie-covrigărie din Slatina a fost sancționată luni de DSP Olt după ce pe Internet a apărut o filmare în care se vede cum o angajată spală tăvile folosite într-un butoi.

Filmarea a apărut pe rețelele de socializare, iar inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică au ajuns la respectivul agent economic, unde s-a confirmat că exista o defecțiune la instalația de apă și că, într-adevăr, angajații foloseau un butoi, în spatele unității, în stradă, pentru a spăla tăvile. Patiseria, conform imaginilor postate pe contul „Slatina, orașul fermecat“, este situată pe principalul bulevard al Slatinei, A.I. Cuza, în zona Vâlcea.

„A fost un control igienico-sanitar, în urma căruia a fost aplicată o sancțiune în valoare de 5.000 lei pentru deficiențele constatate. Este vorba, în principal, de condițiile igienico-sanitare și lipsa curățeniei în unitate. Pe lângă acestea, au mai fost constatate și alte deficiențe pentru care noi am acordat niște termene de remediere, cel mai îndelungat fiind de 30 de zile. Trebuie să facă o igienizare completă a unității – cu pereți, cu tavane. După expirarea termenelor, vom face un recontrol. În legătură cu aspectul apărut online, în data de 24 noiembrie, adică sâmbătă, înainte de terminarea programului, administratorul a luat un butoi cu apă, din altă parte, și a spălat tăvile de la produsele de patiserie, motivul fiind că i s-a defectat racordul de la chiuvetă, fiind oprită apa în toată unitatea”, a declarat pentru Gazeta Nouă medicul Cosmin Broboană, din cadrul DSP Olt, precizând pentru aceeași sursă citată că „în data de 24 noiembrie, adică sâmbătă, înainte de terminarea programului, administratorul a luat un butoi cu apă, din altă parte, și a spălat tăvile de la produsele de patiserie, motivul fiind că i s-a defectat racordul de la chiuvetă, fiind oprită apa în toată unitatea”.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/conditii-inimaginabile-intr-o-covrigarie-unde-a-fost-filmata-o-angajata-spaland-tavile-video-52173.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/conditii-inimaginabile-intr-o-covrigarie-unde-a-fost-filmata-o-angajata-spaland-tavile-video-52173-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv