Ministrul Transporturilor Lucian Șova a criticat luni, pe șantierul Autostrăzii 3, modul în care constructorii execută lucrările, spunând că aceștia mint românii, nu ministerul, iar penalitățile vor curge până în ziua recepției.

“Nemulțumit de modul în care antreprenorul de pe acest lot își îndeplinește obligațiile și nu numai aici, ci și pe segmente de cale ferată și pe alt segment de autostradă unde mai are contract cu Compania de Drumuri și sunt dispus, până în ultima zi de mandat, să iau cele mai severe măsuri împotriva acestui antreprenor, care de fapt nu minte compania, nu minte ministerul, îi minte pe români”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Șova, aflat în vizită pe șantierul Autostrăzii 3, la ieșirea din Capitală.

Întrebat dacă firma contractantă este penalizată până acum, ministrul a spus: “Este penalizat. Penalitățile curg. Eu am informații de la companie că notificările privind penalitățile de întârziere au fost făcute. Sigur că ele se vor încheia în ziua în care segment de autostradă va putea fi folosit. Până atunci calculăm. Conform contractului nu am intrat în aceste detalii. Am informații generale că ar fi vorba de 0,1% pe zi de întârziere, dar este și conducerea Companiei astăzi aici și sunt sigur că va da detalii exacte”.

Ministrul Șova susține că întârzierile sunt cauzate de …lene.

“Au întâmpinat probleme de lene cred și de slabă mobilizare, pentru că de mai bine de cinci luni cel puțin nu au mai întâmpinat nicio problemă administrativă. Așa cum am spus-o în repetate rânduri, în ultimele luni, pe niciun șantier aflat în desfășurare în România nu mai există nicio barieră administrativă. S-au plâns de faptul că erau niște stâlpi de la Electrica pe care trebuiau să îi mute și îi încurcau, dar acest lucru nu înseamnă că aici nu ar fi trebuit să fie gata alocarea încă de astă vară”,a mai spus Șova.

Ministrul susține că pentru două segmente de autostradă sunt făcute notificările de recepție, în condițiile în care la început de mandat a promis 60 de km de autostradă care vor fi dați în folosință.

Lucrările pe tronsonul Șoseaua Petricani-Centura Capitalei trebuiau finalizate deja, contractul fiind încheiat la începutul anului 2016 cu asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sova-in-vizita-pe-santierul-a3-constructorii-sunt-penalizati-au-intampinat-probleme-de-lene-52156.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sova-in-vizita-pe-santierul-a3-constructorii-sunt-penalizati-au-intampinat-probleme-de-lene-52156-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv