Sonda spațială InSight, a Administrației Spațiale și Aeronautice Naționale din SUA, a ajuns cu succes pe Marte, informează CNN.

NASA a confirmat că sonda InSight a ajuns cu succes pe Marte, după o călătorie de șapte luni prin spațiu.

Misiunea InSight, un dispozitiv spațial conceput de NASA pentru analizarea activității seismice și a structurii interne a lui Marte, este programată să dureze doi ani.

Sonda InSight a costat 993 de milioane de dolari și este primul dispozitiv spațial care ajunge pe Marte din 2012, când roverul Curiosity al NASA a atins suprafața planetei. Dispozitivul spațial, cu o înălțime de aproximativ un metru (circa 5,5 metri după extinderea panourilor solare), a fost lansat în urmă cu aproape șapte luni și a parcurs circa 482 de milioane de kilometri, fiind o etapă de pregătire în vederea unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, pe care NASA speră să o facă până în 2030.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sonda-spatiala-insight-a-ajuns-pe-planeta-marte-dispozitivul-include-o-incarcatura-pretioasa-un-cip-cu-numele-a-2-42-milioane-de-oameni-52169.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/sonda-spatiala-insight-a-ajuns-pe-planeta-marte-dispozitivul-include-o-incarcatura-pretioasa-un-cip-cu-numele-a-2-42-milioane-de-oameni-52169-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv