Însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat luni la Ministerul de Externe de la Moscova pentru explicații privind “acțiunea agresivă și provocatoare” a Kievului în zona apelor teritoriale ruse din Marea Neagră, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

“Astăzi (luni, n.red.), însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în Rusia va fi convocat la Ministerul rus de Externe. Motivul convocării sale fiind acțiunea agresivă și provocatoare a Ucrainei”, a afirmat Zakharova, potrivit agenției Tass.

“Din ce înțelegem, această provocare și întreg setul de acțiuni provocatoare a fost pregătit în avans”, a adăugat reprezenta MAE rus.

Totodată, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a condamnat acțiunile forțelor navale ucrainene în strâmtoarea Kerci, care au fost foarte periculoase și au periclitat traficul maritim și siguranța oamenilor din zonă.

Lavrov a mai afirmat că situația din strâmtoarea Kerci este fără echivoc o provocare, iar Kievul a încălcat prevederi cheie ale legislației internaționale, potrivit site-ului Sputnik News.

Duminică, Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc că au încălcat legile maritime internaționale, după ce autoritățile ruse au oprit și confiscat două nave de război și un remorcher din Ucraina ce încercau să navigheze în jurul Crimeei în drumul spre un port ucrainean.

Navele ucrainene confiscate se află în acest moment în portul rus Kerci, potrivit unui corespondent al agenției Tass.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/oficial-ucrainean-convocat-la-mae-rus-in-legatura-cu-actiunea-agresiva-provocatoare-a-kievului-52159.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/oficial-ucrainean-convocat-la-mae-rus-in-legatura-cu-actiunea-agresiva-provocatoare-a-kievului-52159-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv