Momentele în care preotul scos din Biserică și-a dat foc au fost surprinse de o cameră de filmat. Caterisitul a făcut acest gest imediat după acordarea unui interviu.

Imaginile șocante arată cum preotul caterisit George Ciulei scoate o brichetă și își aprinde haina pe care o poartă peste sutană. Aceasta este cuprinsă de o vâlvâtaie care amenință să-l transforme într-o torță vie.  La țipetele celor din jur care asistau îngroziți la scenă, Ciulei își dezbracă în cele din urmă haina, rămânând în sutană. Și aceasta însă fusese arsă deja, iar flăcările care persistau au fost stinse tot de preot, cu mâna goală. 

Preotul George Ciulei și-a incendiat haina în semn de revoltă față de o decizie a BOR care-l ține departe de slujire.  El a fost implicat, ca victimă, într-un accident rutier din 2015, dar ierarhii l-au caterisit.  Gestul a fost făcut în timpul slujbei de sfințire a altarului Catedralei Neamului. 

Ciulei își anunțase intenția din ajun, el stând de vorbă cu reporterii „Adevărul“. Fostul preot a fost dus la Poliție pentru audieri. ISU București-Ilfov a declarat: „Referitor la persoana autoincendiată, este vorba despre un bărbat care și-a scos geaca și a incendiat-o, însă evenimentul s-a petrecut în zona unui hotel din apropiere, nu în incinta Catedralei.

Persoana în cauză a fost condusă la secția de Poliție, unde s-a deplasat și un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale“.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/imagini-socante-momentul-in-care-preotul-constantean-isi-da-foc-in-timpul-sfintirii-catedralei-neamului-video-52145.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/imagini-socante-momentul-in-care-preotul-constantean-isi-da-foc-in-timpul-sfintirii-catedralei-neamului-video-52145-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv