Marea prăbușire a criptomonedelor din 2018 tocmai a culmnat cu cea mai slabă săptămână, cu pierderi totale de 700 de miliarde de dolari, după ce bitcoin a căzut aproape la 4.000 de dolari, iar majoritatea monedelor virtuale s-au prăbușit vineri, comentează Bloomberg. 

Indicele Bloomberg Galaxy Crypto a scăzut din 16 noiembrie cu 24%, cea mai gravă scădere săptămânală de la punctul culminant al cripto-maniei de la începutul lunii ianuarie.

După cursa extraordinară de anul trecut, care a depășit multe dintre cele mai cunoscute bule din istorie, criptomonedele au ajuns să producă pierderi de 700 de miliarde de dolari, iar multe din temerile pieței, care au declanșat retragerea din 2018, printre care controale din partea autorităților de reglemetare, și luptele din cadrul comunității s-au intensificat. Dar chiar și după ce pierderile au ajuns să depășească 70% pentru majoritatea monedelor virtuale, Stephen Innes de la Oanda Corp. încă nu vede dovezi despre o cădere care ar însemna un minim al pieței.

“În joc există încă mulți oameni”, spune Innes, șeful departamentului de tranzacționare pentru Asia Pacific la Oanda, prin telefon, din Singapore. Dacă bitcoin “se prăbușește, dacă începem să vedem o scădere sub 3.000 de dolari, va fi monstruos. Oamenii se vor îngrămădi să iasă.

Innes a declarat că prognoza lui de bază este ca bitcoin să se tranzacționeze între 3.500 și 6.500 de dolari pe termen scurt, cu potențialul de a scădea până la 2.500 de dolari până în ianuarie.

Cea mai mare monedă digitală a scăzut cu 3,6%, ajungând la 4.270 de dolari vineri, urmând să declanșeze al 11-lea declin în 12 sesiuni. Bitcoin nu a închis sub 4.000 de dolari pentru aproape 14 luni. Rivalii Ether, XRP și Litecoin au scăzut între 4,4% și 6,6%. Valoarea de piață a tuturor criptomonedelor urmărite de CoinMarketCap.com a scăzut la 140 miliarde dolari, în scădere de la aproximativ 835 miliarde dolari la vârful pieței în ianuarie.

Cele mai mari pierderi le-au suferit investitorii individuali care s-au repezit să cumpere când prețurile au atins apogeul și companii precum Nvidia Corp., care susțin ecosistemul cripto. Producătorul de cipuri din California a pierdut aproape jumătate din valoarea sa de piață de la începutul lunii octombrie, când cererea pentru cipurile sale folosite pentru minarea criptomonedelor s-a prăbușit și iar rezultateel diviziei de jocuri au dezamăgit.

Impactul economic al prăbușirii criptografice a fost limitat până acum, parțial pentru că majoritatea băncilor importante și a managerilor de fonduri nu au o expunere prea mare la monedele virtuale. Pentru majoritatea investitorilor, scăderile recente ale piețelor de acțiuni au fost, cu siguranță, mult mai importante: scăderea de 700 miliarde dolari a activelor digitale din ianuarie nu se compară cu cele 1.300 de miliarde de dolari pierdute din valoarea de piață a acțiunilor globale doar în această săptămână.

Aurul, un refugiu tradițional pentru investitori, a urcat în ultimele două săptămâni, pe măsură ce monedele virtuale au scăzut.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/marea-prabusire-a-criptomonedelor-din-2018-saptamana-cea-mai-grea-a-dus-la-pierderi-de-700-de-miliarde-de-dolari-52133.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/marea-prabusire-a-criptomonedelor-din-2018-saptamana-cea-mai-grea-a-dus-la-pierderi-de-700-de-miliarde-de-dolari-52133-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv