Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu, relatează site-ul Positive News Romania.

Cristian Bodnar are 21 de ani și s-a născut în Bistrița, apoi a plecat să studieze la Universitatea Manchester din Marea Britanie unde a studiat informatică.

Premiul a fost câștigat în baza proiectului „De la text la sinteza imaginii. Folosind rețele generative adversariale”. Folosind acest proiect, o persoană poate spune sintagma „floare roșie”, iar programul va desena o floare roșie, așa cum este imaginată de cel care a dat comanda.

La competiție au participat peste 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii. Fiecare categorie a fost jurizată de un grup de oameni de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/premiul-nobel-junior-2018-cucerit-de-un-tanar-roman-specializat-in-it-52110.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/premiul-nobel-junior-2018-cucerit-de-un-tanar-roman-specializat-in-it-52110-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv