Guvernul a aprobat vineri a doua rectificare bugetară din acest an, iar față de prevederile inițiale sunt 9,5 miliarde de lei în plus la venituri și 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli, a declarat vineri ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

“Rectificările bugetare se fac pentru a pune în acord realitățile economice cu finanțele publice. Am plecat de la un buget inițial construit pe anumite ipoteze macroeconomice și ne respectăm angajamentele asumate. Am pornit cu cinci mari angajamente pe care le respectăm în totalitate. Implementăm măsurile din programul de guvernare, măsurile de stimulare a economiei și măsurile sociale, obiectiv atins. Ne încadrăm în ținta de deficit bugetar, sub 3% din PIB, țintă respectată, nu creștem ponderea datoriei guvernamentale în PIB, la fel țintă respectată, consolidăm rezerva finanțelor din trezorerie, asiguram cheltuieli de înzestrare militară conform planului angajat. Asigurăm finanțarea necesară pentru pregătirea în bune condiții a sărbătoririi Centenarului și pentru preluarea președinției Consiliului UE, de asemenea, obiective atinse”, a spus Teodorovici.

El a menționat că la această rectificare sunt 9,5 miliarde lei în plus la venituri față de bugetul inițial și 10,7 miliarde lei în plus la cheltuieli față de prevederile inițiale. “Cheltuielile de investiții vor fi mari cu 40% față de realizările din 2017/(…) De asemenea, România va menține ponderea datoriei guvernamentale în PIB la 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Și desigur acel fond din trezorerie consolidat la 31 miliarde lei, care asigură peste 5 luni de zile de finanțare brută”, adăugat Teodorovici.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/guvernul-a-aprobat-a-doua-rectificare-bugetara-9-5-miliarde-de-lei-in-plus-la-venituri-si-10-7-miliarde-lei-la-cheltuieli-52112.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/guvernul-a-aprobat-a-doua-rectificare-bugetara-9-5-miliarde-de-lei-in-plus-la-venituri-si-10-7-miliarde-lei-la-cheltuieli-52112-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv