Ministerul Finanțelor va lansa săptămâna viitoare o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, pe doi ani, cu o dobândă de 4,5%, iar pentru atragerea investitorilor va fi organizată și o tombolă, a declarat vineri, la Guvern, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

La ședința de Guvern de vineri a fost aprobată o Hotărâre de Guvern de modificare a mecanismului de lansare de titluri de stat pentru populație, a precizat Teodorovici, pentru a permite organziarea tombolei.

„De săptămâna viitoare, de luni, se pot achiziționa din nou, de către populație, astfel de titluri de stat. Este a treia emisiune pe care o lansăm, prima a fost pe 5 ani, a doua pe 3 ani și aceasta va fi pe 2 ani de zile, cu o dobândă atractivă de 4,5%, cu o maturitate la doi ani. Un element de noutate, va fi organizată o tombolă, pentru a încuraja și a stimula posibilii investitori persoane fizice, o tombola care să aibă loc nu la scadența acestei emisiuni de titluri de stat, ci după ce se finalizează subscrierea de către populație. O tombolă prin care să se plătească un bonus de dobândă de 5.000 de lei, pentru 1.000 de persoane care au investiti un minim de 500 de lei investiți în titluri de stat”, a spus Teodorovici.

Tombola va fi organziată în cursul lunii decembrie.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/finantele-vor-lansa-saptamana-viitoare-o-noua-emisiune-de-titluri-de-stat-pentru-populatie-52115.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/finantele-vor-lansa-saptamana-viitoare-o-noua-emisiune-de-titluri-de-stat-pentru-populatie-52115-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv