Magistrații Curții de Apel București au admis cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ÎCCJ privind tragere la sorți a completurilor de 5 judecători din 9 noiembrie. Decizia nu e definitivă, însă instanța a decis suspendarea executării hotărârii ÎCCJ până la soluția finală.

Hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, o nouă tragere la sorți a Completurilor de 5 judecători, a fost suspendată decizia de joi a Curții de Apel București. Instanța a admis cererea formulată de Liviu Dragnea, prin avocata Flavia Teodosiu, și a a anulat hotărârea 137 din data de 8 noiembrie 2018. Decizia nu este definitivă, însă până la o soluție finală, executarea hotărârii este suspendată.

„Anulează Hotărârea nr. 137/08.11.2018 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Colegiul de Conducere. În baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificată și republicată, suspendă executarea Hotărârii nr. 137/08.11.2018, emisă de pârâtă, până la soluționarea definitivă a cauzei”, se arată în minuta deciziei.

De asemenea, magistrații Curții de Apel București au admis și sesizarea CCR privind tragerea la sorți a completurilor.

Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a tras la sorți, în 9 noiembrie, noii judecători din completurile de 5, schimbând și componența celui care judecă apelul în cazul lui Liviu Dragnea, după ce CCR a decis că există conflict juridic constituțional între Înalta Curte de Casație și Justiție și Parlament. La Înalta Curte de Casație și Justiție funcționează două completuri de 5 judecători în materie penală.

Noua componență a Completului 1 penal de la Înalta Curte de Casație și Justiție este formată din judecătorii: Rodica Cosma, Valentin Horia Șelaru, Simona Cristina Neniță, Francisca Maria Vasile și Ioana Alina Ilie. Pentru cotinuitatea completului, în situații speciale, au fost aleși și judecători supleanți. Aceșta sunt judecătorii: Tatiana Rog, Florentina Dragomir, Andrei Claudiu Rus, Luciana Mera șu Săndel Macavei.

La completul numărul 1 de 5 judecători se află în apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul în dosarul anagajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC)Teleorman, Sebastian Ghiță – dosarul privind intervențiile la vârful Poliției și Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – și cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Greblă.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/cab-suspenda-hotararea-iccj-privind-tragerea-la-sorti-a-completurilor-de-5-judecatori-52118.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/cab-suspenda-hotararea-iccj-privind-tragerea-la-sorti-a-completurilor-de-5-judecatori-52118-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv