Problemele care afectează principiile statului de drept în România, Polonia și Ungaria au impact negativ asupra investițiilor și dezvoltării economice, afirmă Jyrki Katainen, vicepreședinte al Comisiei Europene și comisar UE pentru Locuri de muncă, Investiții, Creștere economică și Concurență.

“Cine investește, să spunem, 100 de milioane de euro într-o activitate de producție vrea să știe de ce drepturi beneficiază dacă se întâmplă ceva”, a declarat Jyrki Katainen.

Evoluțiile din țări precum Polonia, Ungaria și România sunt o “otravă” pentru climatul de investiții, a atras atenția oficialul european, citat de agențiile de presă APA și DPA și de site-ul de știri TT.com.

Uniunea Europeană a criticat dur Ungaria și Polonia pentru reforme adoptate în domeniul justiției. În cazul României, Comisia Europeană a avertizat recent, în raportul elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), că adoptarea legilor justiției și presiunile asupra independenței sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate în ultimii ani.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/jyrki-katainen-situatia-justitiei-din-romania-afecteaza-investitiile-si-dezvoltarea-economica-52102.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/jyrki-katainen-situatia-justitiei-din-romania-afecteaza-investitiile-si-dezvoltarea-economica-52102-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv