Cotidianul turc Hurriyet a anunțat joi că directorul CIA Gina Haspel le-a semnalat luna trecută oficialilor turci că agenția a înregistrat un apel în care prințul moștenitor al Arabiei Saudite a dat instrucțiuni pentru “a-l reduce la tăcere” pe jurnalistul Jamal Khashoggi, relatează Reuters.

Întrebat despre acest raport, un oficial turc a declarat pentru Reuters că nu are informații despre o astfel de înregistrare.

Arabia Saudită a transmis că prințul Mohammed bin Salman nu a avut cunoștință anterior despre uciderea lui Khashoggi la consulatul saudit din Istanbul, acum șase săptămâni.

“Se vorbește de o altă înregistrare”, scrie jurnalistul ziarului Hurriyet, Abdulkadir Selvi, spunând că presupusul apel a avut loc între prințul Mohammed și fratele său, ambasadorul Arabiei Saudite la Washington.

Jamal Khashoggi a fost ucis la consulatul saudit de la Istanbul, pe 2 octombrie, într-o operațiune despre care președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost comandată de cel mai înalt nivel de conducere din Arabia Saudită.

După ce a oferit numeroase explicații contradictorii, autoritățile Riyad au declarat săptămâna trecută că Khashoggi a fost ucis și corpul său dezmembrat după ce negocierile de a-l convinge să se întoarcă în Arabia Saudită au eșuat.

 

“Se spune că șeful CIA, Gina Haspel, a indicat acest lucru în timpul vizitei sale în Turcia”, a scris el, adăugând că au discutat despre Khashoggi, un critic al conducătorului de facto al regatului.

“Se spune că prințul moștenitor a ordonat “reducerea la tăcere a lui Jamal Khashoggi cât mai repede posibil” într-un apel monitorizat de agenția americană”, scrie acesta.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/hurriyet-cia-l-a-inregistrat-pe-printul-saudit-cerand-ca-jamal-khashoggi-sa-fie-redus-la-tacere-52100.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/hurriyet-cia-l-a-inregistrat-pe-printul-saudit-cerand-ca-jamal-khashoggi-sa-fie-redus-la-tacere-52100-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv