Trei bărbați, bănuiți de furtul a peste 400 de tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, dintr-un depozit din județul Arad, la sfârșitul lunii septembrie, au fost identificați de polițiști, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Județean de Poliție Arad, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat trei bărbați, care sunt bănuiți de furtul a 414 tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, de pe raza localității Curtici, în luna septembrie a acestui an. Prejudiciul a fost recuperat de polițiști la scurt timp după furt.

Potrivit anchetatorilor, unul dintre bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate.

Astfel, la data de 21 septembrie, acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru. Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate trei autotrenuri și remorci. Bărbatul a fost ajutat de încă doi indivizi, unul de 34 de ani, din Sântana, și altul de 28 de ani, din Timișoara.

“Împreună, aceștia s-ar fi deplasat succesiv la sediul societății comerciale prejudiciate, unde ar fi încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru. „Marfa” a fost transportată inițial la un depozit din localitatea Curtici, județul Arad, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urma să fie comercializată. Pentru a îndeplini aceste operațiuni, bărbatul ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor”, a arătat IPJ Arad.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, iar cel din Arad este deja arestat într-o altă cauză.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective”, a mai informat IPJ Arad.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/furt-de-cupru-de-doua-milioane-de-euro-trei-barbati-retinuti-52099.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/furt-de-cupru-de-doua-milioane-de-euro-trei-barbati-retinuti-52099-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv