Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din cadrul M.Ap.N., MAI, SRI și ANP vor participa la parada din 1 Decembrie cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, anunță Ministerul Apărării Naționale, precizând că vor fi prezenți și 500 de militari străini.

“Aproximativ 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale (M..Ap.N), Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Serviciul Român de Informații (SRI) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), cu peste 200 de mijloace tehnice și circa 50 de aeronave, și militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa sâmbătă, 1 Decembrie, începând cu ora 10.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcul de Triumf din București”, se arată într-un comunicat trimis, joi, de Ministerul Apărării Naționale.

Cei aproximativ 500 de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

În București va avea loc în data de 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

De asemenea, reprezentanții Armatei României vor participa la pregătirea, organizarea și desfășurarea de ceremonii militare și religioase de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unități și unități militare.

“Cu ocazia Zilei Naționale, Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflați în misiune în teatrele de operații desfășoară ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale”, se mai arată în sursa citată.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/aproximativ-4-000-de-militari-dintre-care-500-straini-vor-participa-la-parada-din-1-decembrie-52104.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/aproximativ-4-000-de-militari-dintre-care-500-straini-vor-participa-la-parada-din-1-decembrie-52104-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv