Ilan Laufer a afirmat că este “profund mâhnit” de reacțiile la adresa sa și că religia nu trebuie să justifice reacțiile antisemite care îl vizează. Declarația vine în contextul în care acesta l-a acuzat, marți, de antisemitism pe Klaus Iohannis care a refuzat numirea sa la Ministerul Dezvoltării.

“Sunt profund mâhnit de valul de reacții la adresa mea. Sunt român și simt românește. În tot ce am făcut am avut un singur crez: România este Țara mea și lupt pentru valorile ei și pentru unitate națională. Religia nu trebuie să fie un motiv care să justifice reacțiile antisemite la adresa mea”, a scris Ilan Laufer, miercuri într-o postare pe Facebook care este însoțită și de imagini cu mesajele private pe care le-a primit pe rețeaua de socializare.

Referitor la declarațiile lui Laufer, președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă s-au delimitat de afirmațiile acestuia.

Totodată și președintele Klaus Iohannis a reacționat, miercuri, la declarațiile lui Ilan Laufer, susținând că acesta a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste și că referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

Ilan Laufer, refuzat de șeful statului pentru funcția de ministru al Dezvoltării, a declarat, marți, la sediul PSD, că șeful statului a contribuit la „sabotarea” ședinței comune ale guvernelor român și israelian și că dorește „legături doar cu Berlinul”. Acesta a adăugat că Iohannis dorește blocarea relațiilor României cu SUA și Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ilan-laufer-sunt-profund-mahnit-de-valul-de-reactii-la-adresa-mea-52094.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ilan-laufer-sunt-profund-mahnit-de-valul-de-reactii-la-adresa-mea-52094-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv