Sud-coreeanul Kim Jong Yang a fost ales miercuri în funcția de președinte al Agenției Internaționale de Poliție Interpol, a anunțat pe Twitter organismul internațional, relatează Reuters.

Kim, care în prezent ocupă funcția de președinte interimar, a fost ales pentru un mandat de doi ani în cadrul congresului anual al organismului care a avut loc în Dubai.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat marți că îl susține pe Kim, un ofițer de poliție din Coreea de Sud, care l-a înlocuit pe fostul președinte Meng Hongwei. Acesta a demisionat recent, fiind arestat la întoarcerea sa în China pentru acuzații de corupție.

“Îl susținem în mod ferm pe Kim Jong Yang, care servește drept președinte interimar” al Interpol, organizația internațională de cooperare a forțelor de poliție, a declarat Pompeo.

“Încurajăm toate națiunile și organizațiile care fac parte din Interpol și respectă statul de drept să aleagă un lider cu credibilitate și integritate (…) Credem că domnul Kim este acela”, a adăugat oficialul american.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/a-fost-ales-noul-presedinte-al-interpolului-52086.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/a-fost-ales-noul-presedinte-al-interpolului-52086-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv