Autoritățile din Galați au început o anchetă după ce pe Facebook au apărut imagini cu mai multe cornuri destinate elevilor, depozitate pe pardoseala școlii. Din primele cercetări a reieșit că șoferul firmei care distribuie cornuri s-a grăbit și a găsit ușa școlii închisă.

Fotografiile au fost făcute de un localnic la școala gimnazială din comuna Cuca.

Cornurile ambalate în folii de plastic sunt depozite în fața unei uși, pe pardoseala unității școlare. Se pare că șoferul care a transportat cornurile s-a grăbit și le-a lăsat pe hol deoarece ușa școlii era închisă. Reprezentanții Consiliului Județean, instituție care a semnat contractele Lapte-Corn, au solicitat explicații Inspectoratului Școlar Județean.

„Noi manageriem contractul în programul Lapte și corn, însă responsabilitatea asigurării unor condiții bune de depozitare aparține școlii. Așteptăm explicații de la Inspectoratul Școlar, mai ales pentru că este vorba despre copii și nu dorim să se mai întâmple. Măsuri poate lua doar Inspectoratul Școlar”, au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, reprezentanții Biroului de Presă al Consiliului Județean Galați.

După ce au văzut imaginile, autoritățile școlare au început o anchetă și au cerut note informative de la cei implicați.

„Noi am cerut notă de informare doamnei director. Ea spune că șoferul a găsit ușa închisă, s-a supărat și a lăsat cornurile acolo. Totul a ținut circa două minute, așa susține directoarea. Cert este că toate cornurile au fost pe jos, se vede în fotografie. Conducerea școlii a făcut reclamație la firma care are contractul, șoferul s-a grăbit, le-a lăsat pe jos, nu a semnat nici procesul verbal de predare-primire”, a spus, pentru MEDIAFAX, inspectorul școlar general al județului Galați, Mioara Enache.

Dacă va fi găsită vinovată, directoarea ar putea fi depunctată la calificativul anual întocmit de inspectorat.

„Așteptăm rezultatele anchetei ca să stabilim ce este de făcut. Se poate interveni la calificativul doamnei director. Poate fi scăzut punctajul de anul viitor. Nu-i de neglijat, dacă apar mai multe probleme și punctajul scade până la calificativu bine, de exemplu, orice director poate avea probleme profesionale”, a afirmat Mioara Enache.

Firma care distribuie cornuri la școala din comuna gălățeană Cuca ar putea fi trasă la răspundere dacă se va dovedi că nu au fost respectate prevederile din contract.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/situatie-controversata-la-o-scoala-din-mediul-rural-cornuri-pentru-elevi-depozitate-pe-jos-52075.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/situatie-controversata-la-o-scoala-din-mediul-rural-cornuri-pentru-elevi-depozitate-pe-jos-52075-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv