Ilan Laufer a declarat, într-o conferință de presă susținută marți la sediul PSD, că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunțând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

“Această decizie, ceea ce este neconstituțional. Consider că refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism. Așa cum se știe, dl Iohannis a avut mai multe ieșiri împotriva evreilor și declarații antisemite, a refuzat numirea unul ambasador, dorind să saboteze relația româno-israeliană. Prin interpuși a acționat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informații certe că ar trebui să mă aștept la aceșai mod de acțiune, mai exact un dosar penal care se pregătește la comanda președintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Israel”, a afirmat Ilan Laufer, într-o conferință de presă susținută marți la PSD.

Acesta a mai anunțat că îi va face o plângere șefului statului la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

“Aceste atacuri sunt cu atât mai dureroase, cu cât în familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în România. Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul și să spună motivul real pentru care a respins numirea mea. Voi face o plângere la CNCD, întrucât consider că refuzul președintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare”, a conchis Laufer.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

De asemenea, social-democrații au votat, în ședința de marți a BPN al partidului, ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor, au declarat surse ale formațiunii pentru MEDIAFAX.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ilan-laufer-refuzul-lui-iohannis-este-un-nou-act-de-antisemitism-voi-face-o-plangere-la-cncd-52083.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ilan-laufer-refuzul-lui-iohannis-este-un-nou-act-de-antisemitism-voi-face-o-plangere-la-cncd-52083-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv