Prețul energiei electrice pentru consumatorii casnici, în regim de serviciu universal, nu va fi modificat de la 1 ianuarie 2019 și va rămâne la acest nivel până la 30 iunie anul viitor, a declarat, marți, Claudiu Dumbrăveanu, director Direcția Generală Piață de Energie și Prețuri din cadrul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

“De la 1 ianuarie, prețul energiei electrice va fi exact ca acum. Nu crește și nu scade. Conform metodologiei actuale, prețul care este în vigoare în acest moment a fost avizat pentru o perioadă de un an, începând cu data de 1 iulie 2018 și este în vigoare până la 30 iunie 2019”, a spus el, în cadrul conferinței NEXTenergy.

Nici prețul gazelor nu se va modifica la 1 ianuarie, după cum a anunțat, recent, vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege.

“Până la data de 31 martie 2019 nu este nevoie de o ajustare a prețului la gaze naturale pentru consumatorii casnici, dar dacă trendul observat la ora actuală pe platformele de tranzacționare, unde figurează contracte încheiate pentru volume destul de mari la prețul de peste 110 lei/MWh se va menține, atunci tariful ar putea crește substanțial de la 1 aprilie 2019”, a afirmat Bege, pe 5 noiembrie.

Ultima modificare a prețului reglementat al energiei a avut loc la 1 iulie 2018, când a scăzut cu 3,53%. Pe de altă parte, la gaze a avut loc o scumpire de 5,8% în august.

Piața de energie electrică a fost complet liberalizată la 1 ianuarie 2018, iar, la gaze, tarifele finale vor mai fi reglementate până în anul 2021.

În prezent, clienții casnici au posibilitatea de a-și schimba gratuit furnizorul, în 21 de zile, și pot încheia contracte în regim concurențial cu oricare dintre furnizorii activi pe piața de energie electrică din România, acest serviciu nefiind limitat la o anumită zonă geografică de deservire. În acest sens, ANRE recomandă clienților casnici să parcurgă, cu atenție, toate informațiile prezentate de furnizori, în vederea alegerii celei mai avantajoase oferte.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ce-se-va-intampla-cu-pretul-energiei-electrice-de-la-1-ianuarie-52074.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/ce-se-va-intampla-cu-pretul-energiei-electrice-de-la-1-ianuarie-52074-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv