Casa Albă a anunțat, luni, că a restabilit acreditarea de presă a jurnalistului Jim Acosta de la CNN, care a avut o dispută cu președintele SUA, Donald Trump, însă a avertizat că acreditarea lui ar putea fi din nou suspendată dacă nu respectă noile reguli pentru evenimentele de presă la care participă Trump.

Decizia Administrației SUA vine la trei zile după ce un judecător de la Washington a ordonat recativarea acreditării lui Acosta la Casa Albă. Decizia a fost luată de judecătorul Timothy Kelly, care a fost numit în funcție de președintele Donald Trump.

“În această după-amiază l-am notificat pe Jim Acosta și postul CNN că acreditarea lui a fost reactivată”, a afirmat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Totodată, Sanders a comunicat că au fost introduse reguli noi privind conferințele de presă. De exemplu, fiecare reporter va avea dreptul să pună o singură întrebare, în afară de cazul în care Casa Albă permite punere unei întrebări de clarificare.

 

Asociația Corespondenților de la Casa Albă (WHCA) a salutat decizia în legătură cu Acosta, însă a criticat noile reguli, informează agenția Dpa.

Casa Albă a suspendat acreditarea reporterului Jim Acosta, în urma unei dispute pe care acesta a avut-o cu președintele american Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la o zi după alegerile legislative.

Disputa s-a iscat după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranți din America Centrală. Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat și s-a opus tentativei unui membru al Administrației prezidențiale de a lua microfonul.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/casa-alba-a-reactivat-acreditarea-jurnalistului-cnn-jim-acosta-suspendata-dupa-o-disputa-cu-donald-trump-52070.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/casa-alba-a-reactivat-acreditarea-jurnalistului-cnn-jim-acosta-suspendata-dupa-o-disputa-cu-donald-trump-52070-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv