Mira Feticu, scriitoarea care a venit din Olanda după ce a primit indicii că la tulpina unui copac din Tulcea este tabloul „Cap de Arlechin” al lui Picasso, dispărut în 2012, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este dezamăgită că tabloul este fals și va scrie o carte despre aventura trăită.

„Încă nu se știe nimic clar (dacă e fals sau adevărat tabloul – n.r.). Mâine vom sta la aceeași masă, când ne întoarcem în Olanda. Ne întâlnim cu cei doi artiști. Ei (scenografii – n.r.) mi-au scris un e-mail și mi-au spus că facem parte dintr-un proiect de artă care îl promovează pe Picasso și că tabloul pe care l-am găsit este realizat de cel mai mare falsificator european”, a declarat Mira Feticu.

Scriitoarea de origine română spune că e dezamăgită, dar va scrie o carte după aventura trăită.

„Sunt dezamăgită. De la început mi-am spus că s-ar putea să nu fie adevărat, că s-ar putea să fie o glumă, dar m-am simțit datoare să vin în România și să verific. Nu știu ce să spun acum, dacă voi cere sau despăgubiri. Se spune că trebuie să dormim o noapte. Azi noapte (duminică – n.r.) spuneam că o să o fac (le voi cere despăgubiri – n.r.), acum, nu știu. Când voi ajunge în Olanda și când voi vorbi cu ei, o să știu ce fac. Voi scrie o carte despre aventura pe care am trăit-o, despre cum e să faci parte dintr-un astfel de proiect de artă”, a mai spus Mira Feticu.

Tabloul “Cap de Arlechin” pictat de Pablo Picasso, pe care Mira Feticu că a crezut că l-a găsit într-o pădure din județul Tulcea, s-a dovedit a fi o farsă făcută de doi producători de teatru din Belgia, relatează Die Presse și televiziunea olandeză Nos.

Doi producători de teatru belgieni au fost în spatele farsei. Aceștia au îngropat tabloul la data de 31 octombrie în pădurea din Tulcea, iar în ziua următoare au trimis șase scrisori anonime cu locația picturii și instrucțiuni pentru găsirea acesteia. Scrisorile au fost trimise la trei adrese din România și trei din Olanda.

Producătorii și-au anunțat ulterior victimele prin e-mail că mesajul a fost o farsă, inspirată dintr-o piesă de teatru numită „Copia adevărată”, care a avut premiera săptămâna trecută la Anvers.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mira-feticu-victima-farsei-despre-tabloul-lui-picasso-gasit-ingropat-mi-au-spus-ca-fac-parte-din-proiect-de-arta-52057.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mira-feticu-victima-farsei-despre-tabloul-lui-picasso-gasit-ingropat-mi-au-spus-ca-fac-parte-din-proiect-de-arta-52057-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv