Cinci civili, între care trei femei, au fost uciși duminică în explozia unei mașini capcană la Tikrit, în nordul Irakului, unde atacurile fac în continuare morți în pofida victoriei anunțate împotriva jihadiștilor, au anunțat surse medicale și din cadrul poliției.

Atacul, care a vizat un restaurant din centrul orașului Tikrit, la 175 de kilometri nord de Bagdad, a provocat de asemenea 16 răniți, au precizat sursele.

Atentatul nu a fost revendicat, însă majoritatea atacurilor sunt atribuite sau revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

În decembrie 2017, Irakul a anunțat “sfârșitul războiului” împotriva SI, alungată din toate zonele urbane și populate pe care le controla din 2014. Cu toate acestea, celule jihadiste sunt încă prezente în țară, în special în zonele deșertice.

De la începutul lunii noiembrie, mai multe atacuri sângeroase au vizat diferite cartiere din Bagdad, iar explozia unei mașini capcană a ucis trei persoane la Mosul, cel mai mare oraș din nordul țării.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/tragedie-cinci-morti-si-16-raniti-intr-un-atentat-cu-masina-capcana-la-un-restaurant-52052.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/tragedie-cinci-morti-si-16-raniti-intr-un-atentat-cu-masina-capcana-la-un-restaurant-52052-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv