Premierul britanic Theresa May, al cărui proiect de acord privind Brexitul negociat cu Uniunea Europeană este extrem de contestat, a declarat duminică că se va întoarce la Bruxelles săptămâna viitoare pentru discuții privind viitoarea relație între Marea Britanie și UE, relatează AFP și APP.

După o “săptămână dificilă”, cu mai multe demisii în cadrul guvernului său din cauza dezacordurilor privind compromisul găsit, Theresa May a declarat că următoarele șapte zile vor fi “cruciale”.

Ea a afirmat că va merge la Bruxelles unde se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, înainte de summitul european prevăzut pentru 25 noiembrie.

Discuțiile se vor concentra în special pe “relația viitoare” dintre Marea Britanie și UE după Brexit, programat pentru 29 martie 2019, a afirmat Theresa May într-un interviu acordat Sky News.

“Nu vom ajunge la un acord referitor la ieșirea (din UE)… până când nu vom obține ceea ce dorim în relația viitoare (cu Bruxellesul), pentru că cele două merg împreună”, a adăugat șefa guvernului de la Londra.

Slăbită de plecările din guvernul său, inclusiv de cea a ministrului său pentru Brexit, motivate în special de soarta rezervată provinciei britanice Irlanda de Nord după ieșirea din UE, Theresa May este, de asemenea, amenințată cu un vot de neîncredere.

Pentru a avea loc un astfel de vot, este nevoie de cel puțin 15% din grupul său conservator din Parlament – 48 de deputați. “Din ceea ce știu (acest prag) nu a fost atins”, a declarat premierul, adăugând că o schimbare a conducerii nu ar “facilita negocierile” privind Brexitul.

Theresa May a afirmat că înlocuirea ei ar aduce neîncredere și ar risca să amâne discuțiile și data ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/theresa-may-se-va-intoarce-saptamana-viitoare-la-bruxelles-pentru-discutii-privind-relatia-viitoare-cu-ue-52047.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/theresa-may-se-va-intoarce-saptamana-viitoare-la-bruxelles-pentru-discutii-privind-relatia-viitoare-cu-ue-52047-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv