Cele două victime ale exploziei din județul Mureș sunt transferate, duminică seara, în Belgia cu o aeronavă Spartan a MApN. Transferul vine în aceeași zi în care o pacientă cu arsuri de la Pitești nu a fost adusă în București pentru că nu mai erau paturi.

Sursa citează precizează că misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților.

“Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu –comandant aeronavă și doi piloți, căpitanii Valentin Chiriac și Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoș Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu și plutonierul Elena Călin“, se mai arată în comunicatul de presă.

Două persoane au fost rănite grav, duminică dimineața, în localitatea Gornești, județul Mureș, în urma unei explozii în locuință. Deflagrația nu a fost urmată de incendiu, Un bărbat de 76 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar o femeie de 69 de ani are arsuri pe 70 la sută din corp.

 Transferul vine în aceeași zi în care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că o pacientă, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată de la Pitești, la Timișoara, deoarece în București nu mai erau locuri.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/situate-grava-ranitii-arsi-in-explozia-din-judetul-mures-transferati-in-belgia-52051.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/situate-grava-ranitii-arsi-in-explozia-din-judetul-mures-transferati-in-belgia-52051-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv