Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că fostul diplomat Mihnea Constantinescu a murit sâmbătă noaptea, în străinătate.

„Eu personal ultima dată am vorbit acum două săptămâni (cu Mihnea Constantinescu – n.r.). Ieri, un consul al nostru a vorbit cu dânsul. Toată după-amiaza a fost foarte lucid, într-o stare foarte bună și din păcate, până la urmă, în aceeași noapte, în jurul orei 12.00, a decedat. Vreau să transmit condoleanțe familiei”, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Potrivit șefului MAE, Constantinescu a fost un ambasador „de o mare calitate profesională”.

„Este o veste rea pentru corpul diplomatic românesc. Mihnea Constantinescu a fost unul din cei mai respectați ambasadori, un om de o mare calitate profesională, echilibru și interes deosebit de a promova interesele României indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare. Pentru noi, pentru Ministerul de Externe, este o pierdere foarte grea. Vom lua toate măsurile pentru repatrierea lui, ce putem să facem este să ne rugăm pentru odihna lui veșnică și să înțelegem că lucrurile astea se întâmplă și important este ce lași în urma ta. A fost un ambasador care lasă un bagaj deosebit de important pentru noi”, a declarat Meleșcanu.

Mihnea Constantinescu avea 56 de ani și a fost, pe rând, asistent personal al premierului Petre Roman, director de cabinet al premierului Theodor Stolojan (1991-1992), purtător de cuvânt al Guvernului (1991-1992), director de cabinet al premierului Nicolae Văcăroiu, ministru de stat pentru reforma economică în același guvern Văcăroiu.

A fost apoi director de cabinet si consilier al ministrului de externe de atunci Mircea Geoană (1996-1998).

Ulterior, Mihnea Constantinescu a fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase (2004) și apoi director de cabinet al premierului Călin Popescu-Tăriceanu (2005-2008), dată după care îndeplinește funcția de ambasador cu însărcinari speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În mai 2012, Mihnea Constantinescu a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/a-murit-mihnea-constantinescu-melescanu-este-o-pierdere-grea-pentru-mae-52043.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/a-murit-mihnea-constantinescu-melescanu-este-o-pierdere-grea-pentru-mae-52043-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv