Oficialii Facebook încearcă să explice atitudinea companiei în legătură cu presupusa utilizare de către Rusia a rețelei de socializare în scopul influențării rezultatului scrutinului prezidențial din SUA, după ce o investigație New York Times a sugerat că firma a ignorat activitatea rusă și a încercat să devieze atenția publicului printr-o campanie de denigrare a criticilor și companiilor rivale.

O investigație realizată de jurnaliști de la cotidianul The New York Times, publicată miercuri, sugerează că Facebook a ignorat activitatea Rusiei pe rețeaua de socializare în timpul campaniei prezidențiale americane din 2016 și chiar a încercat să devieze atenția de la acest aspect, inclusiv prin discreditarea companiilor rivale sau răspândirea de teorii ale conspirației despre omul de afaceri George Soros.

Potrivit jurnaliștilor NYT, experții de securitate ai companiei aveau informații încă din 2016 despre activitatea hackerilor ruși pe rețeaua de socializarea, însă Mark Zuckerberg, co-fondatorul și președintele Facebook, nega la acel moment posibilitatea ca rețeaua de socializare ar putea juca un rol decisiv în alegeri. Abia peste un an Facebook a dezvăluit publicului informații despre acțiunile ruse.

Sheryl Sandberg, director de operațiuni, a respins informațiile că oficialii Facebook ar fi ignorat activitatea Rusiei pe rețeaua de socializare, ori că ar fi perturbat investigațiile pe această temă, informează postul CNBC.

La rândul său, Zuckerberg a declarat joi că acuzația că firma sa ar fi încercat să ascundă adevărul “este pur și simplu neadevărată”.

Sandberg a recunoscut însă că ea și Zuckerberg au reacționat “prea lent” la acțiunile Rusiei pe rețeaua de socializare.

Investigația publicată de jurnaliștii de la The New York Times a mai indicat că Facebook a încercat să devieze atenția publicului de la propriile probleme prin discreditarea criticilor și a companiilor rivale, Google și Apple.

Facebook a angajat o firmă de relații publice republicană, Definers Public Affairs, care a inițiat o campanie cu scopul inducerii ideii că omul de afaceri George Soros ar coordona criticile împotriva rețelei de socializare.

Potrivit jurnaliștilor de la NYT, firma de relații publice a “presat” reporterii să exploreze “legăturile financiare între familia și organizațiile filantropice ale lui Soros” și grupuri care critică Facebook.

Zuckerberg a declarat joi că nu știa de legăturile Facebook cu Definers, adăugând că acestea au fost oprite după ce a aflat despre activitățile acestei firme din investigația NYT. El a mai spus că are “un respect extraordinar pentru George Soros”.

Co-fondatorul Facebook a mai afirmat că nu vrea să fie asociat cu firme de lobby ca Definers, chiar dacă “acest tip de firme poate sunt normale la Washington”.

George Soros a îndemnat Facebook să inițieze o anchetă internă independentă privind activitățile companiei în privința lobbyului și relațiilor cu publicul.

“Aceste eforturi par să fie parte dintr-o strategie deliberată de distragere a atenției de la problemele reale cu responsabilitatea cu care compania dumneavoastră continuă să se confrunte”, afirmă Patrick Gaspard, președintele Fundației Open Society, o organizație filantropică fondată de Soros.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/facebook-in-defensiva-dupa-o-investigatie-despre-activitatea-rusa-pe-reteaua-de-socializare-52021.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/facebook-in-defensiva-dupa-o-investigatie-despre-activitatea-rusa-pe-reteaua-de-socializare-52021-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv