Ce anume determină preferința noastră pentru ceai sau cafea? Gusturile sunt determinate parțial ”genetic”, potrivit unui studiu australian publicat în revista științifică Nature, relatează vineri AFP.

“Studiul a fost realizat pe un eșantion foarte mare”, pentru a demonstra că “percepția gustului amărui influențează preferința pentru ceai sau cafea”, a precizat pentru AFP Daniel Liang-Dar Hwang, de la Universitatea Brisbane, coautor al studiului.

Potrivit acestuia, persoanele care prezintă cea mai mare sensibilitate la gustul amar al cafelei sunt, în mod paradoxal, cei care o consumă cel mai mult.

Acest fapt ”sugerează că băutorii de cafea dezvoltă un gust sau o capacitate de a detecta cafeina”, a precizat profesorul de medicină preventivă Marilyn Cornelis, coautorul studiului.

“Genetica determină într-o mai mare măsură percepția gustului amar decât percepția dulcelui”, explică Dianel Liang-Dar Hwang.

Percepția gusturilor este, în aceeași măsură, influențată de comportamentele noastre. “Chiar dacă, în mod natural, oamenilor nu le place gustul amar, putem învăța să apreciem alimentele amărui”, a explicat cercetătorul.

“Băutorii de cafea fiind, în general, mai sensibili la amărui decât băutorii de ceai au o probabilitate mai mare de a aprecia gustul amar al altor alimente, precum legumele verzi”, spune cercetătorul.

Studiul, bazat pe datele genetice ale circa 438.000 de britanici, nu poate fi ”generalizat la alte țări și culturi”, potrivit autorilor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/de-ce-preferi-ceaiul-sau-cafeaua-52028.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/de-ce-preferi-ceaiul-sau-cafeaua-52028-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv