Ministerul de Interne anunță că pompierii, polițiștii și jandarmii sunt pregătiți să intervină în teren dacă vor apărea situații de risc în contextul avertizărilor emise de meteorologi, subliniind că prefecții județelor care vor fi afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene.

„În cazul producerii unor situații de urgență cu efecte asupra comunităților, structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliție și jandarmerie – sunt pregătite să intervină rapid în teren. Totodată, dacă vor apărea situații de risc pentru populație, prefecții din județele afectate de vremea rea vor reuni Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și vor asigura permanența coordonării acțiunilor de sprijinire a localnicilor și administrațiilor publice din zonele afectate”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, la solicitarea inspectoratelor pentru situații de urgență vor fi activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, din care fac parte reprezentanți ai tuturor structurilor teritoriale MAI, precum și angajați ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

Precizările vin după ce Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului. Informarea este valabilă până duminică, la ora 12.00.

Potrivit ANM, vremea va fi deosebit de rece de vineri dimineața, de la ora 5.00, apar ninsori și intensificări ale vântului la munte și precipitații slabe mixte în zonele joase de relief, atenționarea urmând să fie valabilă până duminică, la ora 12.00.

„În intervalul menționat vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada. În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie)”, arată ANM.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mai-dupa-avertizarile-meteo-structurile-de-pompieri-politie-si-jandarmerie-pregatite-sa-intervina-52009.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/mai-dupa-avertizarile-meteo-structurile-de-pompieri-politie-si-jandarmerie-pregatite-sa-intervina-52009-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv