Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a stabilit că liderii din cadrul Uniunii Europene se vor reuni pe data de 25 noiembrie pentru a semna acordul privind termenii de retragere a Marii Britanii din Blocul comunitar, relatează site-ul agenției Dpa.

Reprezentanții statelor membre UE vor analiza textul documentului în următoarele zile.

“Dacă nu se va întâmpla ceva neprevăzut, liderii UE se vor întâlni pe 25 noiembrie pentru a finaliza înțelegerea”, a declarat Tusk.

“Deși sunt trist să vă văd plecând, voi face tot ce pot pentru a face această retragere cât mai ușoară pentru ambele părți, atât pentru voi, cât și pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului European.

Miercuri, negociatorii UE au informat că a fost făcut un “progres decisiv” în eforturile de a asigura că Marea Britanie nu se va retrage în luna martie din UE fără un acord. Premierul Theresa May a anunțat miercuri seară că Guvernul de la Londra a ajuns la un acord privind termenii retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat joi că eforturile nu s-au încheiat. Eforturile presupun finalizarea unei declarații comune în care este subliniată viitoare relație între Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Textul documentului menționează includerea unei opțiuni de extindere până la 21 de luni a perioadei de tranziție, care va fi declanșată după retragerea Marii Britanii din UE.

După ce acordul va fi aprobat de Consiliul European va intra în procedura de ratificare.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/donald-tusk-a-stabilit-ca-liderii-ue-vor-semna-acordul-privind-brexit-pe-25-noiembrie-51997.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/donald-tusk-a-stabilit-ca-liderii-ue-vor-semna-acordul-privind-brexit-pe-25-noiembrie-51997-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv