Zeci de plăcuțele reflectorizante, supranumite ”ochi de pisică”, au fost furate de pe marginea DN 67 C, Novaci-Rânca, la o zi după ce au fost montate pe parapeți. Fără acestea, șoferii nu văd marginea drumului, pe timp de noapte sau dacă e ceață.

Drumarii susțin că siguranța circulației rutiere este în pericol.

Polițiștii fac o anchetă pentru identificarea persoanelor care au furat elementele reflectorizante montate luni de drumari pe parapeții de pe tronsonul dintre Novaci și Rânca, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu susțin că au montat, luni, 50 de ”ochi de pisică”, iar 30 au dispărut până marți dimineața.

”Au furat undeva în jur de 30 de bucăți, din 50. Ei sunt puși unul la doi metri, deci pe o distanță de 60 de metri. Au furat din două locuri, pe tronsonul Novaci-Rânca. Dintr-un loc i-au furat pe toți, iar dintr-un loc jumătate, cred că a trecut vreo mașină și s-au oprit. I-am montat luni și marți dimineața am constatat că nu mai sunt. Momentan, nu putem să montăm alții, pentru că nu avem, va trebui să fie făcută procedura de achiziție, să cumpărăm alții, trebuie să fie făcută licitație, că vin la pachet cu parapetele, nu vin separate. Nu poți face un calcul ca prejudiciu, pentru că ei sunt piesă din parapet”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentantul Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Jiu.

Potrivit acestuia, hoții au dat dovadă de inconștiență, punând în pericol siguranța traficului rutier.

Cristi Tudor a spus că participanții la trafic pot avea dificultăți, mai ales în nopțile cu ceață când este vizibilitate redusă, deoarece nu văd marginea drumului, rolul plăcuțelor reflectorizante fiind acela de a ghida șoferii.

”Pur și simplu le fură să și le pună la căruțe, că sunt reflectorizante, le-au furat să și le pună în curte, să-și delimiteze proprietăți, să vadă să intre în curte. Nu au fost demontați, ca să zici că îi vând undeva, pur și simplu i-au rupt. Nu este ușor, au folosit rangă, levier. Cu mâna goală nu se poate. Sunt de plastic, nici măcar la fier vechi nu pot fi duși. Pur și simplu să facă rău sau să-i pună prin curte de sărbători. Gestul este incalificabil, inconștiență maximă din partea lor. Nu s-au gândit că pun în pericol viețile altor oameni ”, a mai precizat Cristi Tudor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/siguranta-circulatiei-rutiere-in-pericol-pe-transalpina-hotii-au-furat-placutele-reflectorizante-la-doar-10-ore-dupa-ce-au-fost-montate-51984.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/siguranta-circulatiei-rutiere-in-pericol-pe-transalpina-hotii-au-furat-placutele-reflectorizante-la-doar-10-ore-dupa-ce-au-fost-montate-51984-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv