O femeie în vârstă de 38 de ani și fiica acesteia, în vârstă de trei ani, ambele din municipiul Focșani, au fost lovite, miercuri seara, pe trecerea de pietoni de un conducător auto care nu le-a acordat prioritate la traversare, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

“În această seară, în cartierul Sud din Focșani, pe marcajul pietonal, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, din municipiu, nu a acordat prioritate de trecere la doi pietoni care traversau strada, o mamă în vârstă de 38 de ani și fiica acesteia, în vârstă de trei ani. În urma accidentului a rezultat rănirea celor doi pietoni, care au fost transportați la spital”, a declarat șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Focșani, comisar-șef Daniel Fătu.

Mamă și fiică au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Spitalul Județean de Urgență din Focșani.

Acesta este al patrulea accident petrecut în ultimele două zile în Focșani în care sunt implicați pietoni. Polițiștii atrag atenția că trecerile de pietoni nu întotdeauna protejează pietonii.

“Analizând riscul rutier în localitățile urbane – și vorbim aici despre municipiul Focșani – și ultimele accidente care s-au petrecut în Focșani pe trecerile de pietoni, vedem că este necesar să avem dispozitive de calmare a traficului și este imperios necesar să fim foarte atenți când ne apropiem de trecerile de pietoni, să reducem viteza, să ne asigurăm, iar pietonilor le recomandăm să se asigure foarte bine înainte să se angajeze în traversare. Trecerea de pietoni nu protejează întotdeauna pietonul, iluminatul public nu este întotdeauna cel mai eficient și de aceea conducătorii auto, mai ales noaptea, în condiții meteo nefavorabile, nu pot vedea pietonii angajați în traversare”, a spus Daniel Fătu.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/102-51989.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/102-51989-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv