Scoția va deveni pionieră datorită introducerii în programa sa de învățâmânt a drepturilor pentru persoanele LGTBQ (lesbiene, gay, transsexuale, bisexuale și intersexuale), un fapt pe care promotorii acestei măsuri l-au calificat drept istoric, relatează luni EFE.

Campania ‘Time for Inclusive Education’ (Momentul pentru o educație inclusivă) a reușit ca aceste cunoștințe, care impulsionează egalitatea, să fie incluse în programa școlară în mod imediat, potrivit executivului prezidat de liderul Partidului Naționalist Scoțian (SNP), Nicola Sturgeon.

La rândul său, John Swinney, ministrul învățământului, a declarat în fața Parlamentului că toate școlile publice vor primi resursele necesare pentru a implementa aceste cunoștințe care cuprind mai multe teme, în funcție de grupurile de vârstă.

Tematica va include terminologia, identitățile și istoria mișcării LGTBQ, abordând totodată homofobia, bifobia, transfobia și prejudecățile legate de persoanele care se declară LGTBQ și promovând educația în egalitate.

Jordan Daly, cofondatorul campaniei, a calificat decizia guvernului regional ca pe “o victorie monumentală” pentru mișcarea sa, având în vedere că executivul a aprobat toate recomandările, și a precizat că este “un moment istoric”.

Potrivit lui Swinney, Scoția devine unul din teritoriile cele mai progresiste din Europa în termeni de egalitate LGTBQ. “Sistemul nostru de învățâmânt trebuie să-i sprijine pe elevi pentru a avea acces la “o educație inclusivă LGTBQ”, a spus el.

Scoția s-a situat istoric ca una dintre regiunile europene cele mai avansate privind protecția persoanelor LGTBQ, deși a depenalizat homosexualitatea în 1980, la 13 ani după Anglia și Țara Galilor.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/scotia-va-fi-pioniera-in-educatia-drepturilor-lgtbq-in-scoli-51947.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/scotia-va-fi-pioniera-in-educatia-drepturilor-lgtbq-in-scoli-51947-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv