Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost pus sub acuzare luni, sub suspiciunea că ar fi încercat să vândă jurnalele furate și alte obiecte care i-au aparținut fostului lider al trupei The Beatles, John Lennon, relatează Reuters.

Suspectul, identificat de procuratură sub numele Erhan G., a încercat să vândă obiectele prin intermediul unei case de licitații din Berlin, de la care a primit un avans de 785.000 de euro (884.000 de dolari), au precizat autoritățile într-un comunicat.

Printre obiectele furate în 2006 din locuința văduvei lui Lennon, Yoko Ono, și aduse apoi la Berlin, se află scrisori, înregistrarea unui concert Beatles și o pereche de ochelari care i-au aparținut lui Lennon.

Este vorba și despre ultimul jurnal al lui Lennon, încheiat la 8 decembrie 1980, ziua în care artistul a fost împușcat mortal la New York.

În jurnal, apare și o însemnare care face referire la întâlnirea programată în acea dimineață dintre Lennon, Ono și fotografa Annie Leibovitz. În urma întâlnirii, a fost realizată fotografia în care Lennon apare nud alături de Ono, într-un pat, publicată apoi în ianuarie 1981 pe coperta revistei Rolling Stone.

“Alte documente, o ilustrație și o altă pereche de ochelari purtată de John Lennon au fost găsite ascunse în mașina suspectului”, a spus procuratura, precizând că bărbatul este acuzat de primire de bunuri furate și conspirație la fraudă.

Poliția a menționat că suspectează că obiectele au fost furate de fostul șofer al lui Ono, după care au fost duse în Turcia și la Berlin în 2013 sau 2014.

Autoritățile s-au sesizat după ce obiectele au fost găsite de administratorul unei case de licitații în faliment, care estimaseră anterior obiectele la 3,1 milioane de euro.

Obiectele au fost înmânate avocatului lui Ono la 21 septembrie 2018, a mai precizat procuratura.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/barbatul-care-a-incercat-sa-vanda-jurnalele-furate-ale-lui-lennon-pus-sub-acuzare-in-germania-51951.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/barbatul-care-a-incercat-sa-vanda-jurnalele-furate-ale-lui-lennon-pus-sub-acuzare-in-germania-51951-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv