“Vechii demoni” și “noile ideologii” amenință pacea, a avertizat duminică președintele francez Emmanuel Macron la comemorarea centenarului armistițiului ce a încheiat Primul Război Mondial, informează dpa.

“Istoria uneori amenință să se întoarcă la cursul său tragic și să compromită moștenirea păcii pe care am crezut-o sigilată cu sângele strămoșilor noștri”, a spus Macron, în fața a zeci de lideri mondiali adunați la Arcul de Triumf din Paris.

“Să facem din nou acest jurământ al națiunilor, să punem pacea mai presus de toate, pentru că-i știm prețul, îi cunoaștem greutatea, știm ce anume cere”, a adăugat Macron.

“Noi toți liderii politici trebuie, la această dată de 11 noiembrie 2018, să reafirmăm în fața popoarelor noastre adevărata noastră responsabilitate imensă: aceea de a transmite copiilor noștri lumea la care generațiile precedente au visat”, a adăugat el în fața celor 72 de lideri mondiali reuniți la Paris.

“Împreună, putem alunga spectrele schimbărilor climatice, sărăciei, foametei, bolilor, toate inegalitățile și orice ignoranță”, a mai spus Macron, în alocuțiunea sa rostită pentru celebrarea armistițiului de la 11 noiembrie 1918.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/centenarul-armistitiului-macron-cheama-la-pace-actiune-asupra-climatului-51931.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/centenarul-armistitiului-macron-cheama-la-pace-actiune-asupra-climatului-51931-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv