Fetița de 7 ani din municipiul Petroșani, care a fost dată dispărută în urmă cu o săptămână după ce a plecat din fața blocului împreună cu un bărbat ca să primească alimente de pomană cu ocazia Zilei Morților, a fost găsită de polițiști în cursul nopții de miercuri spre joi într-un cămin dezafectat din orașul Vulcan.

“În cursul nopții, în urma activităților investigative și de căutare, polițiștii au găsit fetița de 7 ani, dispărută în data de 1 noiembrie, din Petroșani. Aceasta se afla în incinta unui cămin dezafectat din municipiul Vulcan, împreună cu bărbatul cu care a plecat din fața blocului”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nițu.

Din primele verificări, se pare că fetița nu a fost victimizată în vreun fel. Minora a fost transportată la spital pentru evaluarea stării de sănătate.

Totodată, a fost sesizată autoritatea de protecție a copilului pentru efectuarea unei anchete sociale.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal ce a fost deschis pentru lipsire de libertate în mod ilegal, urmând ca măsurile legate să fie dispuse sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

La căutările fetiței în localitățile din Valea Jiului au participat peste 50 de polițiști, jandarmi și politiști locali, sub coordonarea Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Hunedoara. De asemenea, polițiștii au fost sprijiniți în activitățile de căutare de către Biroul de Analiza Informațiilor Hunedoara.

Fetița se afla în urmărire națională din data de 5 noiembrie, după ce, pe 4 noiembrie, tatăl copilei, aflat în municipiul Timișoara, a reclamat dispariția minorei la Poliția Municipiului Petroșani. Bărbatul de 44 de ani, cu care fetița plecase din fața blocului, era un cunoscut al familiei. 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/fetita-de-7-ani-data-disparuta-in-urma-cu-o-saptamana-gasita-intr-un-camin-dezafectat-51879.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/11/fetita-de-7-ani-data-disparuta-in-urma-cu-o-saptamana-gasita-intr-un-camin-dezafectat-51879-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv