Preşedintele SUA Donald Trump a ordonat sâmbătă seara ca drapelele americane să fie coborâte în bernă în urma atacului comis într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, soldat cu 11 morţi şi şase răniţi, relatează AFP, citat de Agerpres. BBC anunță că atacatorul, Robert Bowers, a fost pus sub acuzare pentru crimă.

Atac la sinagogă

<!–

–>

Toate drapelele de la Casa Albă, de pe clădirile publice, din taberele militare, de la bazele navale şi de pe navele de război vor fi coborâte în bernă până la 31 octombrie în semn de “respect solemn” pentru victimele atacului, potrivit ordinului dat de preşedintele Trump, care a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh.

Autorul atacului, Robert Bowers, a fost inculpat pentru 29 de capete de acuzare pentru crime federale, potrivit unui comunicat oficial.

Robert Bowers a deschis focul sâmbătă dimineaţă într-o sinagogă din Pittsburgh, în nord-estul SUA, ucigând 11 persoane şi rănind altele şase.

El a intrat în jurul orei locale 10:00 (14:00 GMT) în sinagoga Tree of Life din Pittsburgh. El a strigat: “Toţi evreii trebuie să moară!”, potrivit media, şi a început să tragă în credincioşii adunaţi de Sabat, zi de odihnă la evrei, pentru o ceremonie marcând naşterea unui copil.

<!–

 

–>

ŞTIRILE ZILEI

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/picture-11_82218400-2.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/picture-11_82218400-2-300x300.pngrootstireaActualitate/Esential
Preşedintele SUA Donald Trump a ordonat sâmbătă seara ca drapelele americane să fie coborâte în bernă în urma atacului comis într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, soldat cu 11 morţi şi şase răniţi, relatează AFP, citat de Agerpres. BBC anunță că atacatorul, Robert Bowers, a fost pus sub acuzare pentru...