Economia americană a crescut cu 3,5% în cel de-al treilea trimestru al anului, în urma creșterii consumului și a sporirii cheltuielilor guvernamentale, anunță US Commerce Departament, citat de BBC. 

Pe de altă parte, scăderea exporturilor a avut un impact negativ. Creșterea de 3,5% este o încetinire față de creștrea din T2, de 4,2%, dar peste estimările economiștilor, care anunțau 3,3%.

Analiștii de la Wells Fargo au apreciat că ritmul creșterii economice se va diminua în trimestrele următoare, actuala rată de creștere fiind peste cea pe care majoritatea analiștilor o consideră a fi potențialul pe lungă durată.

În întrega anul 2018 economia Statelor Unite este așteptată să crească cu circa 3%, cea mai rapidă rată într-un deceniu. Sporul vine din reducerea tratelor șomajului la niveluri aproape record și din politicile guvernamentale, printre care o reducere de taaxe de 1.500 de miliarde de dolari și din creșterea cheltuielilor militare.

În al treilea trimestru, cheltuielile de consum au crescut cu o rată anuală de 4%, peste creșterea de 3,8% din trimestrul anterior.

Dar unele date comunicate de Departamentul pentru Comerț nu sunt optimiste. Investițiile în afaceri au crescut cu o rată anuală de sub 1%, în timp ce imobiliarele au scăzut cu 4%, al treilea trimestru la rând de scădere.

Exporturile de bunuri au scăzut, de asemenea, cu 7%, în T3, după ce au înregistrat o creștere de 13,5% în perioada anterioară.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/economia-americana-a-crescut-peste-asteptari-in-cel-de-al-treilea-trimestru-al-anului-51787.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/economia-americana-a-crescut-peste-asteptari-in-cel-de-al-treilea-trimestru-al-anului-51787-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv