Arheologii care participă la o misiune egipteană au descoperit fragmente dintr-o structură ceremonială ce a aparținut faraonului Ramses al II-lea, în cartierul Matariya din Cairo, a anunțat joi Ministerul pentru Antichități din această țară, citat de Xinhua.

Acea structură regală consta în patru trepte care ducea la o platformă cubică, despre care istoricii cred că reprezenta baza pe care se afla tronul folosit de faraon în timpul unor sărbători oficiale și adunări publice.

“Structura era probabil folosită în timpul sărbătorilor și adunărilor publice și datează din timpul celei de-a 19-a dinastii”, a declarat Mamdouh al-Damaty, profesor de egiptologie și coordonatorul acestei misiuni arheologice la care participă specialiști de la Universitatea Ain Shams.

Ramses al II-lea unul dintre faraonii cu cele mai îndelungate domnii din Egiptul Antic, de 66 de ani, a trăit în urmă cu peste 3.000 de ani. A fost supranumit “Ramses cel Mare” datorită mai multor expediții militare ale sale, care au ajutat Egiptul să se extindă până în teritorii care aparțin de Siria și Sudanul din zilele noastre.

Profesorul Damaty, care a fost și ministru al Antichităților, a precizat că acea structură era utilizată pentru celebrări ce marcau data la care faraonul a urcat pe tron.

Alte fragmente ale structurii ceremoniale au fost descoperite în luna aprilie.

Săpăturile arheologice au condus, de asemenea, la descoperirea unor amulete, vase din ceramică și cărămizi gravate cu hieroglife, precizează declarația de joi a Ministerului pentru Antichități.

În ultimii doi ani, în Egipt au fost făcute mai multe descoperiri arheologice importante, inclusiv morminte faraonice, statui, sicrie, mumii, morminte, grădini funerare și diverse artefacte, alături de relicve greco-romane.

În martie 2017, tot în cartierul Matariya din Cairo, o misiuni germano-egipteană a descoperit o statuie uriașă, despre care s-a crezut inițial că era o reprezentare a faraonului Ramses al II-lea. Ulterior, Ministerul pentru Antichități a precizat că statuia îl reprezenta pe faraonul Psamtik I din cea de-a 26-a dinastie egipteană.

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv