Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a pierdut un recurs împotriva unei decizii anterioare de a-l trimite în judecată pentru acuzațiile de finanțare ilegală a campaniei electorale din 2012, într-un caz cunoscut sub numele de afacerea “Bygmalion”, relatează Reuters.

O instanță de la Paris a anunțat joi că a respins recursul lui Sarkozy.

Afacerea Bygmalion se bazează pe afirmațiile că partidul lui Sarkozy, cunoscut atunci sub denumirea de UMP, a colaborat cu o companie apropiată de PR pentru a ascunde costul real al campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2012.

Franța stabilește limitele cheltuielilor pentru campaniile electorale și se afirmă că firma Bygmalion factura partidul lui Sarkozy mai degrabă decât campania, permițând UMP să cheltuiască aproape dublul sumei admise.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/sarkozy-pierde-recursul-la-ultima-instanta-in-dosarul-privind-afacerea-bygmalion-51770.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/sarkozy-pierde-recursul-la-ultima-instanta-in-dosarul-privind-afacerea-bygmalion-51770-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv