Președintele Klaus Iohannis, pe bicicletă / FOTO: Klaus Iohannis/Facebook

<!–

–>

Klaus Iohannis a fost  internat joi, 25 octombrie a.c., la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială.

Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune, se precizează în comunicat.

Administrația Prezidențială  subliniază că  președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, președintele a fost supus unei intervenții minim invazive artroscopice la umărul stâng.

“Intervenția a decurs fără probleme. Pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator și antibioterapie cu spectru larg, începând, încă din această seară, în post-operator, procedurile de recuperare fizică, conform protocolului aplicat în cazul unui astfel de tratament chirurgical”, precizează Spitalul Militar.

“Anterior, domnul președinte al României a fost supus aceleași proceduri minim invazive artroscopice și pentru tratamentul afecțiunilor suferite la nivelul articulației umărului drept”, se mai arată în comunicat.

În cursul zilei de astăzi, președintele a participat la o ceremonie de Ziua Armatei, în Parcul Carol din Bucureșri, unde a a decorat drapelele de luptă ale mai multor unități din țară și a susținut un discurs. La ceremonia de la mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală au participat premierul și întreg cabinetul.

În aprilie 2016, Klaus Iohannis a  fost operat la umărul drept, tot la Spitalul Militar. Potrivit unui anunţ al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” de la acea dată, intervenţia chirurgicală a fost făcută pentru impingement (conflict) subacromial drept, bursită subacromială dreaptă și leziune de tendon supraspinos. Intervenţia s-a desfăşurat artroscopic și a decurs în condiţii optime, iar a doua zi după intervenție președintele și-a reluat activitatea la Palatul Cotroceni.

rootstireaActualitate/Esential
Președintele Klaus Iohannis, pe bicicletă / FOTO: Klaus Iohannis/Facebook ...