Oficiali guvernamentali israelieni cred că o serie de fulgere au cauzat lansarea unor rachete din Fâșia Gaza spre Israel, unde o casă a fost avariată, un incident care a fost pe punctul de a declanșa noi confruntări militare de amploare.

Potrivit publicațiilor Yedioth Ahronoth și Times of Israel, membrii Guvernului israelian acceptă ipoteza că lansarea a două rachete Grad din Fâșia Gaza în urmă cu câteva zile a fost provocată de fulgere.

„Nu ar fi fost corect să declanșăm un război din cauza vremii”, a declarat, sub protecția anonimatului, un membru al Guvernului israelian.

La rândul său, ministrul israelian al Justiției, Ayelet Shaked, a declarat pentru postul public de radio din Israel că, deși nu poate confirma că vremea a fost responsabilă, mișcarea islamistă „Hamas nu a vrut să lanseze rachetele”.

Rachetele au fost lansate din Fâșia Gaza într-o noapte, săptămâna trecută. Una a lovit o casă situată în orașul israelian Beersheba, dar nicio persoană nu a fost rănită. A doua rachetă a căzut în Marea Mediterană, în largul orașului Tel Aviv.

Experții israelieni au stabilit că rachetele erau armate, pregătite de lansare, având ca țintă orașul Beersheba și zona Gush Dan din Tel Aviv. Rachetele urmau să fie lansate în cazul reizbucnirii confruntărilor cu armata israeliană. Potrivit specialiștilor, un fulger a lovit rachetele, generând lansarea acestora.

În replică, armata israeliană a atacat aerian 20 de poziții militare din Fâșia Gaza ale mișcării islamiste Hamas. Presa palestiniană a fost cea care a lansat ipoteza că rachetele au fost lovite de fulgere.

Organizația fundamentalistă Hamas a negat lansarea rachetelor, afirmând că orice facțiune care a făcut acest lucru este „iresponsabilă”, în contextul negocierilor mediate de Egipt pentru stabilirea unui armistițiu pe termen lung între Fâșia Gaza și Israel.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/fulgerele-au-cauzat-lansarea-din-fasia-gaza-spre-israel-a-unor-rachete-ale-miscarii-hamas-51765.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2018/10/fulgerele-au-cauzat-lansarea-din-fasia-gaza-spre-israel-a-unor-rachete-ale-miscarii-hamas-51765-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv