Asasinarea “brutală” a jurnalistului disident Jamal Khashoggi de către Arabia Saudită “nu va rămâne fără reacție” la nivel internațional, a transmis marți după-amiază Mike Pence, vicepreședintele Statelor Unite.

Mike Pence a transmis avertismentul la un eveniment organizat marți de cotidianul The Washington Post, unde lucra ca editorialist jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din orașul turc Istanbul. Turcia suspectează că jurnalistul disident a fost asasinat, iar Administrația de la Riyad a confirmat că ziaristul este mort.

“Vreau să îi asigur pe toți colegii de aici, vreau să asigur poporul american, vom merge până la capăt în această anchetă. Asasinarea brutală a unui jurnalist, a unui om nevinovat, a unui disident nu va rămâne fără o reacție din partea SUA și aștept și o reacție internațională”, a declarat Mike Pence, citat de site-ul de știri Axios.com.

 

Deși inițial a părut să accepte explicațiile Arabiei Saudite, președintele Donald Trump s-a declarat luni “nemulțumit” de datele comunicate de Riyad, cerând rapid informații complete despre acest caz.

 Jamal Khashoggi, editorialist al cotidioanului The Washington Post, îl critica frecvent pe prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv