Cod galben și cod portocaliu

<!–

–>

De astăzi, de la ora 22.00, până mâine, la aceeași oră, la munte, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, anunță ANM.

Vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea.

La peste 1.800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

În zonele mai joase de relief, în noaptea de marți spre miercuri, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-60 km/h în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h.

În aceste regiuni va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

Codul portocaliu intră în vigoare mâine, la ora 12.00.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.

Atenționarea expiră miercuri, la ora 19.00.

rootstireaActualitate/Esential
...